Home pageTheaterproductiesProductiehuis TOPPTheater in SchoolIn BedrijfProductie en AdviesPartners

General:

Home page

Contactgegevens

Over ons

Publiciteit

Twitter

Facebook

Speellijsten

Toegangskaarten

» Theater in School is een afdeling bij Van Engelenburg Theaterproducties voor schoolvoorstellingen. Alle voorstellingen kunnen zowel in theaters als op scholen gespeeld worden.

Daarnaast is Van Engelenburg sinds 1 januari 2013 eigenaar van de website » TheaterEducatie.nl
Dit wordt hét landelijk platform voor leerkrachten en docenten, op zoek naar professioneel theateraanbod.

LOGO theatereducatie.nl

Podiumkunstenaars die hun sporen verdient hebben
Omdat onze artiesten óók in de theaters staan is de professionaliteit van de podiumkunstenaars gewaarborgd. Ze hebben immers eigen publiek opgebouwd en stellen zich bloot aan kritiek via de media.

Een doorlopende lijn
Vanaf 2006 is van Engelenburg Theaterproducties voor het eerst zelf de educatieve markt op gegaan. Wij weten dat een gevarieerd aanbod belangrijk is. Hierbinnen selecteren wij voor de school die voorstellingen die de leerlingen in een doorlopende leerlijn kennis laten maken met alle facetten van kunst en cultuur. Dit doen wij voor zowel het Basis Onderwijs als het Voortgezet Onderwijs.

Ons lesmateriaal kent de combinatie van actieve, receptieve en reflectieve activiteiten. Interactie met de leerlingen staat hierin centraal.
De kern van elke voorstelling blijft echter vooral de intentie van de maker om kunst te ontwikkelen. We gaan uit van de eigen deskundigheid van de theatermaker en houden de vraag van de scholen in het achterhoofd.

Wij zien het als één van de belangrijkste taken als producent om gedurende de speelperiode de voorstelling goed en regelmatig te analyseren, zodat het juiste niveau van de doelgroep bij de voorstelling geplaatst kan blijven worden.
Theaterproducties en CKV voorstellingen voor scholen: » TheaterinSchool.nl


van Engelenburg Theaterproducties (c) 2010 - All rights reserved
Haarlem - tel 023 531 5578